Καλοκαίρι 2021 για παιδιά 7-15 και 12-18 ετών, ειδικά σχεδιασμένο με τα δεδομένα του COVID-19

 

ΓΕΝΙΚΑ:  Για το καλοκαίρι 2021, προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα και κρατώντας τα βασικά στοιχεία των δραστηριοτήτων μας, αλλάζουμε το προγραμμα και τον τρόπο λειτουργίας μας ώστε να είμαστε ασφαλείς σύμφωνα με τα δεδομένα του COVID-19. Ευτυχώς, οι δικές μας ορεινές δραστηριότητες είναι στη βάση τους ατομικές και δεν περιλαμβάνουν καθόλου ομαδικά παιχνίδια, Έτσι  κατά κάποιο τρόπο, ένα ορειβατικό  camp όπως το δικό μας, πλεονεκτει έναντι άλλων ομαδικών δραστηριοτήτων  και ταιριάζει με τις προφυλάξεις που πρέπει να παίρνουμε όλοι μας. 

Παρολ' αυτά, προκειμένου να λειτουργήσουε ακόμη καλύτερα και ασφαλέστερα, τροποποιούμεθα  σύμφωνα με τα δέκα παρακάτω άρθρα: 

 

1. Τα καλοκαιρινά μας προγράμματα για παιδιά διαρκούν οχτώ ημέρες, ξεκινάνε Κυριακή και ολοκληρώνονται την επόμενη Κυριακή. Οι γονείς θα φέρνουν και θα παραλαμβάνουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο MILIAS CAMPS VILLAGE στον Παρνασσό και τα παιδιά, θα κάνουν επί τόπου rapid test το οποίο θα έχουν φέρει μαζί τους την ημέρα που θα φθάνουν στις εγκαταστάσεις μας.

2. Μειώνουμε  τους συμμετέχοντες σε κάθε περίοδο, έχοντας ως μέγιστο αριθμό αυτό των 32 παιδιών έτσι ώστε σε κάθε σπιτάκι να μένουν το πολύ τρία ή τέσσερα παιδιά και μάλιστα σύμφωνα με τον τρόπο που τα ίδια τα παιδιά και οι γονείς τους επιθυμούν (αδέλφια και στενοί φίλοι μαζί).

3. Όλα τα γεύματα (πρωινό μεσημεριανό, βραδινό), γίνονται σε τραπέζια σε εξωτερικούς χώρους και καμία δραστηριότητα δεν γίνεται σε εσωτερικό χώρο. Τα παιδιά που κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο, θα τρώνε μαζί στο ίδιο τραπέζι, χωρίς παιδιά από άλλα δωμάτια. Παιδιά δύο διαφορετικών δωματίων θα έχουν τη δυνατότητα να τρώνε μαζί αλλά σε μεγάλο τραπέζι, καθισμένα ανά δωμάτιο στις  δύο άκρες του. Η θέση για το φαγητό του κάθε παιδιού θα είναι στάνταρ και το όνομά του θα υπάρχει γραμμένο από πριν στο τραπέζι του. Τα παιδιά θα παραλαμβάνουν μόνα τους το φαγητό και τα σκεύη τους τους ώστε να μην υπάρχει άλλο άτομο που θα τα αγγίζει. 

4. Στις απόλυτα απαραίτητες μεταφορές με πούλμαν, ή ΙΧ, θα ακολουθούνται οι οδηγίες της πολιτικής προστασίας.

5. Οι κοινόχρηστες τουαλέτες θα είναι κλειδωμένες και το κάθε παιδί θα πρέπει να χρησιμοποιεί μόνο αυτήν του δωματίου του. Θα απαγορεύεται αυστηρά η μετάβαση των παιδιών σε άλλα δωμάτια. Όποιος δεν συμμορφώνεται σε αυτό το άρθρο, θα αποβάλλεται άμεσα και οι γονείς του θα πρέπει να έρθουν να τον πάρουν το συντομότερο.

6. Το κάθε παιδί θα πίνει νερό αποκλειστικά από το παγούρι του το οποίο θα έχει στο ψυγείο του (το καθε σπιτάκι έχει το δικό του ατομικο ψυγείο). Δεν θα υπάρχουν καθόλου ποτήρια για κοινή χρήση ούτε η δυνατότητα να ζητήσει κάποιος νερό από το προσωπικό. Θα πρέπει όποιος διψάει να πηγαίνει στο δωμάτιό του για να παρει το παγούρι του ή απλά να έχει το παγούρι του μαζί του.  

7. Στα δωμάτια αλλά και σε εμφανή σημεία παντού, θα υπάρχουν όλα τα απαραίτητα για σωστό καθαρισμό (σαπούνια, αντισηπτικά κλπ) ενώ σχετικές οδηγίες και παραινεσεις για θέματα που αφορούν την ατομικη καθαριότητα και την αποφυγή κοντινών επαφών, θα δίδονται συνεχώς. 

8.  Στις διανυκτερεύσεις που θα γίνονται στο βουνό, στην ίδια σκηνή θα κοιμούνται παιδιά που μένουν και στο ίδιο δωμάτιο. 

9. Η πισίνα θα χρησιμοποιείται καθημερινά σε ομάδες. Δουλεύει με χλώριο και θεωρείται απόλυτα ασφαλής εφόσον ο κορωνοϊός σκοτώνεται πολύ αποτελεσματικά από το χλώριο.

10. Το κάθε παιδί θα φέρει μαζί του έναν ελαφρύ υπνόσακο, δύο σεντόνια, μια μαξιλαροθήκη και το μαξιλάρι του καθώς και πετσέτες για την πισίνα αλλά και για καθαριότητα, κατά προτίμηση όλα χρωματιστά έτσι ώστε  ο καθένας να αναγνωρίζει εύκολα τα δικά του και να μη γίνονται μπερδέματα μεταξύ τους.  

 

 

 

Με όλα τα παραπάνω δεδομένα, τα παιδια που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία χωρίς πρόβλημα και χωρίς εκπτώσεις να περπατήσουν σε όμορφα μονοπάτια, να κολυμπήσουν και να  διασκεδάσουν στην πισίνα, να κάνουν mountain bike αλλά και να γνωρίσουν αναρριχητικές τεχνικές σε ειδικά εξοπλισμένα βράχια της περιοχής. Τοξοβολία, ασκήσεις προσανατολισμού, σκοποβολή κ.α.  θα συμπληρώσουν το πρόγραμμα ενώ θα οργανωθούν και υπαίθριες κατασκηνώσεις σε όμορφα λιβάδια του Παρνασσού.

ΤΟΠΟΣ: Το MILIAS CAMPS VILLAGE, που βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές του Παρνασσού. Το κτήμα διαθέτει όμορφα σπιτάκια με δικό τους WC, φτιαγμένα από ξύλο και πέτρα όπου θα γίνει και η διανυκτέρευση. Ακόμη, στο κτήμα υπάρχει  πισίνα για κολύμπι σε καθημερινή βάση, γήπεδο τοξοβολίας, πίστα αναρρίχησης, πίστα  mountain bike και  downhill, μίνι-ραμπ για skateboard, πιγκ-πογκ, μπάντμιντον  κ.α.


ΧΡΟΝΟΣ: Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει σε πέντε περιόδους/εβδομάδες. Η κάθε περίοδος ξεκινάει Κυριακή και ολοκληρώνεται την επόμενη Κυριακή

Τα παιδιά 7-15 ετών μπορούν να επιλέξουν μία ή περισσότερες από τις παρακάτω πέντε περιόδους:


Παρνασσός:  

1η: 20-27/6      2η : 27/6-4/7       3η: 4-11/7      4η: 11-18/7     5η: 18-25/7

Οι έφηβοι από 12-18 ετών, θα έχουν μια ακόμη δυνατότητα.  Να διαλέξουν μία από τις δύο παρακάτω εβδομάδες για ένα πιο αυστηρά ορειβατικό πρόγραμμα που ως στόχο έχει την κορυφή της Γκιώνας, Πυραμίδα (2,510μ) και/ή την κορφή στα Βαρδούσια (2,495μ). Θα περιλαμβάνει διανυκτερεύσεις σε λιβάδι στη βάση της κορυφής (σε σκηνές) αλλά και παραμονή στα σπιτάκια του  MILIAS CAMPS VILLAGE, που θα χρησιμοποιηθεί ως βάση της ορειβατικής αυτής ομάδας. 

1η: Παρνασσός - Γκιώνα/Βαρδούσια  11-18/7

2η: Παρνασσός - Βαρδούσια/Γκιώνα  18-25/7 

      

ΚΟΣΤΟΣ: Το κόστος για κάθε  οχταήμερο (είτε Παρνασσού, ειτε Παρνασσού-Γκιώνας-Βαρδουσίων, είναι  450 ευρώ   

Για δύο συνεχόμενες εβδομάδες  το κόστος διαμορφώνεται στα 850 euro.

(για περισσότερες από δύο εβδομάδες, κάθε πρόσθετη εβδομάδα χρεώνεται με 400 euro, τιμή που ισχύει και για το δεύτερο από δύο αδέλφια).

 

Στο ποσό αυτό, περιλαμβάνονται τα πάντα, δηλαδή  διανυκτέρευση σε  σπιτάκια με μπάνιο (ένα ή δύο βράδια σε σκηνές), πλήρης διατροφή, ασφάλιση ασθενείας και ατυχημάτων, ορεινές και αθλητικές δραστηριότητες με ειδικευμένους εκπαιδευτές, τοπικές μετακινήσεις καθώς και επίβλεψη-συνοδεία από πεπειραμένους εκπαιδευτικούς. (Αναλογία συνοδών / μαθητών: 1/10 και για ορισμένες από τις ορεινές δραστηριότητες 1/5). Όπως και πέρσι, στο κόστος ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά από και πρός την Αθήνα, εφόσον λόγω covid-19, όπως αναφερθηκε πιο πάνω (άρθρο Νο 1),  τα παιδιά τα φέρνουν/παραλαμβάνουν οι ίδιοι οι γονείς τους.

Σημειωτέον ότι οι γονείς που θα φέρνουν τα παιδιά τους, ΔΕΝ θα παραμένουν στο χώρο μας παρά μόνο για μερικά λεπτά, ίσα-ίσα όσο χρειάζεται για να πραγματοποιηθεί το rapid τεστ και να μας ενημερώσουν για τυχόν ιδιαιτερότητες του παιδιού τους. Το ίδιο ισχύει και κατά την παραλαβή των παιδιών, δεν θα μπορούν να παραμείνουν στο χώρο του MILIAS CAMPS   αλλά θα παρκάρουν στο κάτω πάρκινγκ και θα παραλαμβάνουν τα παιδιά τους χωρίς, όσο αυτό είναι δυνατόν, επαφή με το χώρο και τους εκπαιδευτές. 

Ώρα άφιξης:         17.00 - 19.00  το απόγευμα

Ώρα αναχώρησης: 10.00 - 12.00  το πρωί

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Οι ώρες άφιξης και αναχώρησης των παιδιών, θα πρέπει να τηρούνται σχολαστικά ώστε να υπάρχει χρόνος για τον καθαρισμό, την απολύμανση και τον αερισμό των κοινόχρησυτων χώρων και των δωματίων. 

 

 

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ ΚΑΙ ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Η δήλωση συμμετοχής υπάρχει στο σαιτ μας πάνω-πάνω στην αρχική σελίδα. Αφού τη συμπληρώσετε, μας τη στέλνετε με μειλ ενώ τα χρήματα κατατίθενται (με το ονοματεπώνυμο του παιδιού στην αιτιολογία κατάθεσης), στο σύνολό τους,  στον λογαριασμό που ακολουθεί. Με την κατάθεση του σχετικού ποσού, επικυρώνεται και  η κράτηση. Πληροφορίες στον Ιώνα Μηλιά, στα γραφεία μας απογευματινές ώρες (210 6015601) ή στο κινητό του  6932246932. 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΙΒΑΝ : GR 180 171 884 000 6884 121846 273

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ MILIAS CAMPS ΕΠΕ

         ΚΑΙ

 

 

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

 

ΙΒΑΝ: GR 11 0110 0750 0000 0754 7012 752

 

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ MILIAS CAMPS ΕΠΕ

 

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Υπνόσακος, μαξιλάρι, μαξιλαροθήκη, δύο σεντόνια, παγούρι (μεγαλύτερο του μισού λίτρου), αθλητικά παπούτσια (απαραίτητο είναι και δεύτερο ζευγάρι), φακός, θερμομονωτικό στρωματάκι, μαγιό, 3 πετσέτες (για πρόσωπο, μπάνιο και πισίνα), ρουχισμός, μπουφάν, κάλτσες κανονικές, καπέλο, αντηλιακό, σαγιονάρες, μικρό σακίδιο και ένα USB memory stick (με μνήμη μερικά G-bytes) ώστε να χωράει τις φωτογραφίες που τραβάμε καθ' όλη τη διάρκεια των εκδρομών και των δραστηριοτήτων μας.

 

Written on by
06-mountain-ski-gr  ΓΕΝΙΚΑ:  Για το καλοκαίρι 2021, προσαρμοζόμαστε στα νέα δεδομένα και κρατώντας τα βασικά στοιχεία των δραστηριοτήτων μας, αλλάζουμε το προγραμμα και τον τρόπο λειτουργίας μας ώστε να είμαστε ασφαλείς σύμφωνα με τα δεδομένα του COVID-19. Ευτυχώς, οι δικές μας ορεινές δραστηριότητες είναι στη βάση τους ατομικές και δεν περιλαμβάνουν καθόλου ομαδικά παιχνίδια, Έτσι  κατά κάποιο τρόπο, ένα ορειβατικό  camp όπως το δικό μας, πλεονεκτει έναντι άλλων ομαδικών δραστηριοτήτων  και ταιριάζει με τις προφυλάξεις που πρέπει να παίρνουμε όλοι μας.  Παρολ' αυτά, προκειμένου να λειτουργήσουε ακόμη καλύτερα και ασφαλέστερα, τροποποιούμεθα  σύμφωνα με τα δέκα παρακάτω άρθρα:    1. Τα καλοκαιρινά μας προγράμματα για παιδιά διαρκούν οχτώ ημέρες, ξεκινάνε Κυριακή και ολοκληρώνονται την επόμενη Κυριακή. Οι γονείς θα φέρνουν και θα παραλαμβάνουν οι ίδιοι τα παιδιά τους στο MILIAS CAMPS VILLAGE στον Παρνασσό και τα παιδιά, θα κάνουν επί τόπου rapid test το οποίο θα έχουν φέρει μαζί τους την ημέρα που θα φθάνουν στις...
Written on by
podilato-anarihisi-paidia-2014Καλοκαιρινές διακοπές για παρέες και οικογένειες, με προδιαγραφές  ασφάλειας COVID-19     Για αυτό το καλοκαίρι, βουνήσιες διακοπές αλλά με καθημερινό μπάνιο στη μεγάλη και χωρίς κόσμο πισίνα μας ή και σε ένα απο τα κοντινά ποτάμια, με όμορφες πεζοπορίες, εξερευνήσεις σπηλαιών, ποδήλατο και φυσική άσκηση,  είναι ότι καλύτερο. Εμείς, στη MIIAS CAMPS, από τις 26 Ιουλίου μέχρι και το τέλος του καλοκαιριού, οργανώνουμε για εσάς τέτοιες καλοκαιρινές διακοπές μακριά από πολύ κόσμο, χωρίς δύσκολες μεταφορές με πλοία ή αεροπλάνα (200 χλμ από την Αθηνα που κάνετε εύκολα με το ΙΧ σας σε 2-2,5 ώρες),  και με συνθήκες μεγάλης ασφάλειας σε σχέση με τον Covid-19. Διαθέτουμε 8 αυτόνομα σπιτάκια και προσφέρουμε είτε διανυκτέρευση με πρωινό, είτε με ημιδιατροφή (πρωινό και βραδινό). Η κάθε οικογένεια θα έχει τη δυνατότητα να φάει στη βεράντα της, έξω από δικό της σπιτάκι.  Τέλςος, υπάρχει δυνατότητα οργάνωσης πεζοποριών με συνοδό κατόπιν συνεννόησης, για να σας οδηγήσει σε μονοπάτια και χωματόδρομους,...