Καγιάκ

Το καγιάκ είναι ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό σπορ για ποτάμι. Στην Ελλάδα έχουμε ιδανικά ποτάμια για καγιάκ, καθαρά, ήμερα αλλά και ορμητικά ανάλογα με το επίπεδο και τις γνώσεις που διαθέτουμε.

Η MILIAS CAMPS οργανώνει με έμφαση στους κανόνες ασφαλείας, εδώ και δέκα χρόνια σχολές καγιάκ για μαθητές γυμνασίου/λυκείου, 18+ στον Εύηνο ποταμό, στο Βοϊδομάτη και αλλού. Οι εξορμήσεις αυτές είναι πολυήμερες (Σαββατοκύριακα ή μέσα στις διακοπές του Πάσχα) με ύπνο σε ξύλινα μπάγκαλοους ή σκηνές, στις όχθες του ποταμού.

 

Συχνά οι εξορμήσεις για καγιάκ συνδυάζονται με απλά μαθήματα αναρρίχησης.. Μαθητές του δημοτικού μπορούν να κάνουνε καγιάκ με τη MILIAS CAMPS στα πλαίσια των multiactivity camps το καλοκαίρι.

Περίοδος: Απρίλιος, Μάιος, Ιούνιος, Ιούλιος.

Εξοπλισμός: Παρέχεται από τη σχολή. Μαγιό, πετσέτα και δεύτερα παπούτσια είναι απαραίτητα.

Συνοδεία & Εκπαίδευση: Συνοδεία και εκπαίδευση από εκπαιδευτικούς αλλά και πτυχιούχους δασκάλους καγιάκ..

Βαθμός Δυσκολίας: Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία ή ικανότητα. Αρχικά το μάθημα γίνεται σε λιμνάζοντα νερά του ποταμού, αργότερα σε ρεύματα κατάλληλα για εκπαίδευση. Ανάλογα με τις ικανότητες του καθενός, μπορεί να γίνουν και περάσματα ΙΙ ή και ΙΙΙ ναθμού δυσκολίας.

Διαμονή: Σε καταφύγια, ξενώνες ή και σκηνές όταν κάνει ζέστη.

 

Written on by
artriver-kayak-grΤο καγιάκ είναι ίσως το πιο αντιπροσωπευτικό σπορ για ποτάμι. Στην Ελλάδα έχουμε ιδανικά ποτάμια για καγιάκ, καθαρά, ήμερα αλλά και ορμητικά ανάλογα με το επίπεδο και τις γνώσεις που διαθέτουμε. Η MILIAS CAMPS οργανώνει με έμφαση στους κανόνες ασφαλείας, εδώ και δέκα χρόνια σχολές καγιάκ για μαθητές γυμνασίου/λυκείου, 18+ στον Εύηνο ποταμό, στο Βοϊδομάτη και αλλού. Οι εξορμήσεις αυτές είναι πολυήμερες (Σαββατοκύριακα ή μέσα στις διακοπές του Πάσχα) με ύπνο σε ξύλινα μπάγκαλοους ή σκηνές, στις όχθες του ποταμού.
Written on by
artriver-rafting-gr  Το πιο διασκεδαστικό ίσως σπορ σε ποτάμι είναι το ράφτινγκ. Φουσκωτές βάρκες, πολλά άτομα ο καθένας με το κουπί του, νερό που τρέχει και θεαματικά περάσματα. Χωρίς να απαιτεί καμία γνώση ή ιδιαίτερες ικανότητες, το ράφτινγκ αρέσει σε όλους πολύ, μικρούς και μεγάλους. H MILIAS CAMPS, σχεδιάζει εξορμήσεις για ράφτινγκ ειδικά για παιδιά σε νερά απόλυτα ασφαλή σε όμορφες περιοχές, εκεί που δεν είναι δυνατόν να πλησιάσει κανείς με άλλο τρόπο παρά μέσω του ποταμού.   Ετσι την άνοιξη, το Πάσχα αλλά και το καλοκαίρι, οργανώνονται εκδρομές για ράφτινγκ σε συνδυασμό με αναρρίχηση, mountain bike ή κάτι άλλο.