Σκί

  Παλαιοί πρωταθλητές του σκι κατάβασης, οι Ιων και Τζώρτζης Μηλιάς, πρωτοπόροι στο χώρο, φέρνουν πρώτοι σχολεία στο βουνό για σκι από το 1988. Σπορ που γυμνάζει το σώμα, συνδυάζεται με εκδρομή αλλά και σκληραγωγεί τα παιδιά σε συνθήκες βουνού (χιόνι, κρύο, ομίχλη κλπ) είναι ιδανικό για παιδιά του δημοτικού αλλά και του γυμνασίου/λυκείου ή και νέους 18+ ετών.

  Η MILIAS CAMPS διοργανώνει εξορμήσεις για σκι τα Σαββατοκύριακα του χειμώνα στον Παρνασσό με διανυκτέρευση σε ξενοδοχείο στην Αμφίκλεια. Τα παιδιά συνοδεύονται από εκπαιδευτικούς (δασκάλους, καθηγητές γυμνασίου/λυκείου, γυμναστές) ενώ κάνουν σκι με ειδικευμένους δασκάλους σε γκρουπ των δέκα ατόμων. Επειδή η εκδρομή διαρκεί όλο το Σαββατοκύριακο (αναχώρηση Παρασκευή απόγευμα, επιστροφή Κυριακή απόγευμα), έχει προβλεφθεί τα παιδιά να παίρνουν μαζί τους τα μαθήματά τους και να μελετούν το Σάβατο το απόγευμα, βοηθούμενα μάλιστα εφόσον χρειάζεται και από τους εξπαιδευτικούς που τα συνοδεύουν.

  Στις διακοπές των Χριστουγέννων, διοργανώνονται πολυήμερες εκδρομές για σκι στην Ελλάδα ή το εξωτερικό. Η οκταήμερη Χριστουγεννιάτικη εκδρομή μας στην Αυστρία, την Ιταλία ή την Ελβετία είναι θεσμός ενώ αντίστοιχες εξορμήσεις γίνονται και σε Ελληνικά χιονοδρομικά κέντρα με μεγάλη συμμετοχή μαθητών.

 

Περίοδος: Δεκέμβριος, Ιανουάριος, Φεβρουάριος, Μάρτιος.

Εξοπλισμός: Ρούχα για σκι, γυαλιά (μάσκα), γυαλιά ηλίου, αντιηλιακή κρέμα. Τα σκι, οι μπότες και τα μπαστούνια νοικιάζονται επί τόπου.

Συνοδεία & Εκπαίδευση: Συνοδεία από εκπαιδευτικούς και μάθημα σκι από επαγγελματίες δάκαλους του σκι και καθηγητές φυσικής αγωγής σε δεκαμελή γκρουπ.

Βαθμός Δυσκολίας: Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία ή ικανότητα. Το επίπεδο δυσκολίας κάθε δραστηριότητας διαμορφώνεται ανάλογα με τις ικανότητες των παιδιών που συμμετέχουν. Λειτουργούν γκρουπ τελείως αρχαρίων αλλά και μετρίων ή προχωρημένων.

Διαμονή: Σε ξενοδοχείο.

 

 

 

 

 

Written on by
artsports-ski-gr  Παλαιοί πρωταθλητές του σκι κατάβασης, οι Ιων και Τζώρτζης Μηλιάς, πρωτοπόροι στο χώρο, φέρνουν πρώτοι σχολεία στο βουνό για σκι από το 1988. Σπορ που γυμνάζει το σώμα, συνδυάζεται με εκδρομή αλλά και σκληραγωγεί τα παιδιά σε συνθήκες βουνού (χιόνι, κρύο, ομίχλη κλπ) είναι ιδανικό για παιδιά του δημοτικού αλλά και του γυμνασίου/λυκείου ή και νέους 18+ ετών.
Written on by
artsports-outski-gr  Κάπου ανάμεσα από την ορειβασία και το σκι, μεταξύ του χιονοδρομικού κέντρου και της παρθένας χιονισμένης πλαγιάς, έξω από τη λογική της ουράς στα λιφτς και του πάρκινγκ ανάμεσα από χιλιάδες άλλα αυτοκίνητα, το ορειβατικό σκι συνδυάζει δύο διαφορετικά πράγματα. Συνδυάζει την μοναχική απόλαυση και το μεγαλείο της ορειβασίας, με την ευχαρίστηση μίας γρήγορης κατάβασης που όμως απαιτεί τεχνική και ώρες πάνω στα σκι σε πατημένες πίστες και χιονοδρομικά κέντρα.
Written on by
artsports-snowboard-gr  Αγαπητό πολύ στους νέους είναι και το snowboard, σπορ που συνδυάζει το βουνό με τη διασκέδαση, το θεαματικό γλίστρημα πάνω στη σανίδα, τις διάφορες φιγούρες και τα άλματα αλλά και τα φαρδιά ρούχα που τόσο αγαπούν οι "σνοουμπορντάδες". Οι εξορμήσεις για snowboard είναι κοινές με εκείνες του σκι αφού γίνονται στα ίδια χιονοδρομικά κέντρα και ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα.