Σκι εκτός πίστας - Ορειβατικό Σκι

  Κάπου ανάμεσα από την ορειβασία και το σκι, μεταξύ του χιονοδρομικού κέντρου και της παρθένας χιονισμένης πλαγιάς, έξω από τη λογική της ουράς στα λιφτς και του πάρκινγκ ανάμεσα από χιλιάδες άλλα αυτοκίνητα, το ορειβατικό σκι συνδυάζει δύο διαφορετικά πράγματα. Συνδυάζει την μοναχική απόλαυση και το μεγαλείο της ορειβασίας, με την ευχαρίστηση μίας γρήγορης κατάβασης που όμως απαιτεί τεχνική και ώρες πάνω στα σκι σε πατημένες πίστες και χιονοδρομικά κέντρα.

  Για όσους λοιπόν συναρπάζει η μαγεία του ορειβατικού σκι, η MILIAS CAMPS οργανώνει κάθε Φεβρουάριο σχολή στην οποία μπορούν να συμμετάσχουν άτομα κάθε ηλικίας που ξέρουν σχετικά καλό σκι πίστας ενώ δεν είναι απαραίτητο να έχουν ορειβατικά σκι και μπότες αφού η σχολή διαθέτει σύστημα μετατροπής των κανονικών τους σκι κατάβασης.

 

Περίοδος: Φεβρουάριος, Μάρτιος, Απρίλιος

Εξαοπλισμός: Ολα τα απαραίτητα για το κανονικό σκι. Από τη MILIAS CAMPS δίδονται συστήματα μετατροπής της δέστρας των σκι κατάβασης σε ορειβατική καθώς και "φώκιες".

Συνοδεία & Εκπαίδευση: Από οδηγούς βουνού, προπονητές ορειβατικού σκι και παλαιούς αθλητές του σκι κατάβασης.

Βαθμός Δυσκολίας: Δεν απαιτείται καμία προηγούμενη εμπειρία ή ικανότητα. Το επίπεδο δυσκολίας κάθε δραστηριότητας διαμορφώνεται ανάλογα με τις ικανότητες των παιδιών που συμμετέχουν.

Διαμονή: Σε καταφύγιο ή ξενοδοχείο.  

 

 

 

 

Written on by
artsports-ski-gr  Παλαιοί πρωταθλητές του σκι κατάβασης, οι Ιων και Τζώρτζης Μηλιάς, πρωτοπόροι στο χώρο, φέρνουν πρώτοι σχολεία στο βουνό για σκι από το 1988. Σπορ που γυμνάζει το σώμα, συνδυάζεται με εκδρομή αλλά και σκληραγωγεί τα παιδιά σε συνθήκες βουνού (χιόνι, κρύο, ομίχλη κλπ) είναι ιδανικό για παιδιά του δημοτικού αλλά και του γυμνασίου/λυκείου ή και νέους 18+ ετών.
Written on by
artsports-outski-gr  Κάπου ανάμεσα από την ορειβασία και το σκι, μεταξύ του χιονοδρομικού κέντρου και της παρθένας χιονισμένης πλαγιάς, έξω από τη λογική της ουράς στα λιφτς και του πάρκινγκ ανάμεσα από χιλιάδες άλλα αυτοκίνητα, το ορειβατικό σκι συνδυάζει δύο διαφορετικά πράγματα. Συνδυάζει την μοναχική απόλαυση και το μεγαλείο της ορειβασίας, με την ευχαρίστηση μίας γρήγορης κατάβασης που όμως απαιτεί τεχνική και ώρες πάνω στα σκι σε πατημένες πίστες και χιονοδρομικά κέντρα.
Written on by
artsports-snowboard-gr  Αγαπητό πολύ στους νέους είναι και το snowboard, σπορ που συνδυάζει το βουνό με τη διασκέδαση, το θεαματικό γλίστρημα πάνω στη σανίδα, τις διάφορες φιγούρες και τα άλματα αλλά και τα φαρδιά ρούχα που τόσο αγαπούν οι "σνοουμπορντάδες". Οι εξορμήσεις για snowboard είναι κοινές με εκείνες του σκι αφού γίνονται στα ίδια χιονοδρομικά κέντρα και ακολουθούν το ίδιο πρόγραμμα.