Milias Village

Η MILIAS CAMPS διαθέτει τις δικές της εγκαταστάσεις για διανυκτέρευση και σπορ στους πρόποδες του Παρνασσού, το MILIAS VILLAGE.

190 km από την Αθήνα, 7 km από το Πολύδροσο, κοντά στο χωριό Γραβιά και 25 km μόλις από το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, το MILIAS CAMPS VILLAGE ανήκει στο Δήμο Δελφών και βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές του Παρνασσού πάνω από τις όχθες του ποταμού Βοιωτικού Κηφισού, σε ένα από τα ομορφότερα μέρη της Στερεάς Ελλάδας και κυριολεκτικά δίπλα στα βουνά Καλλίδρομο, Γκιώνα, Βαρδούσια και Οίτη.

Χτισμένο σε κτήμα 24 στρεμμάτων, το MILIAS CAMPS VILLAGE είναι ένα συγκρότημα που έχει σχεδιαστεί σύμφωνα με τη λογική και τις ανάγκες μας για φυσική ζωή και δραστηριότητες και σπορ στη φύση.

Αποτελείται από όμορφα σπιτάκια φτιαγμένα από ξύλο και πέτραclub houseκουζίνααίθουσα για πρωινό και φαγητόplay room και αίθουσα προβολής και μαθημάτων. Όλα τα σπιτάκια διαθέτουν αυτόνομη θέρμανσηψυγείο, τηλεόραση, βραστήραdoucheWC και τζάκι ενώ στο κτήμα υπάρχουν τεχνητή πίστα αναρρίχησηςπίστα για mountain bikeπίστα τοξοβολίας, κατασκευές για διάφορα παιχνίδια και πισίνα που άνοιξη, καλοκαίρι αλλά και φθινόπωρο προσφέρεται για κολύμπι.

Τα χιονοδρομικά κέντρα Φτερόλακα και Κελλάρια, οι χωματόδρομοι κοντά στο κτήμα, τα μονοπάτια που διασχίζουν το βουνό μέσα από έλατα και πηγές, τα κοντινά βράχια εξοπλισμένα και κατάλληλα για αναρρίχηση, όλα βρίσκονται στη διάθεση αυτών που θέλουν να περπατήσουν, να κάνουν σκι, να γνωρίσουν κάποιο από τα σπήλαια της περιοχής, να κατέβουν κάποιο φαράγγι (canyoning), να κάνουν ποδήλατοαναρρίχηση, βόλτα με 4Χ4 ή απλά να γνωρίσουν την περιοχή, να επισκεφτούν το μεταλλευτικό πάρκο vagonetto ή το χάνι της Γραβιάς και να καταλήξουν σε κάποια παραδοσιακή ταβέρνα.

Η MILIAS CAMPS έχει έτοιμα πλάνα και προτάσεις για συγκεκριμένες εξορμήσεις κάθε τύπου και για κάθε γούστο, εύκολες, μέτριες αλλά και δύσκολες που μπορούν να πραγματοποιηθούν είτε με τη βοήθεια και συνοδεία ειδικού εκπαιδευτή είτε χωρίς, με χάρτες και συγκεκριμένες οδηγίες που θα είναι στη διάθεσή σας στη reception του VILLAGE.

Tα σπιτάκια στο MILIAS CAMPS VILLAGE είναι ιδανικά για να φιλοξενήσουν οικογένειες, ομάδες, συλλόγουςσχολεία, παιδικά campsπαρέες κλπ και μπορούν να στηρίξουν σεμινάρια, αγώνες περιπέτειας, περιβαλλοντικά, εταιρικά και εκπαιδευτικά προγράμματα αλλά και κάθε είδους συναφείς δραστηριότητες.

Τιμοκατάλογος Milias Village 2022-23

Για δύο ή περισσότερες συνεχόμενες διανυκτερεύσεις με πρωινό
Μονόκλινο     90€/μέρα
Δίκλινο          100€/μέρα
Τρίκλινο       110€/μέρα
Τετράκλινο   120€/μέρα
Πεντάκλινο   130€/μέρα

Παιδιά κάτω των 3 ετών είναι δωρεάν
Για μία μόνο διανυκτερευση με πρωινό

Μονόκλινο     110€/μέρα
Δίκλινο           120€/μέρα
Τρίκλινο         130€/μέρα
Τετράκλινο    140€/μέρα
Πεντάκλινο    150€/μέρα

Παιδιά κάτω των 3 ετών είναι δωρεάν
Διανυκτέρευση με ημιδιατροφή (διαμονή, πρωινό και δείπνο)

Οι ίδιες τιμές προσαυξημένες κατά 12€ ανά άτομο και ανά μέρα.

Ειδικές τιμές για συλλόγους και  ομάδες κατόπιν συνεννόησης

Club House (κανονισμός λειτουργίας)

Το Club house του Milias Village είναι το εντευκτήριό μας, ο χώρος όπου οι φιλοξενούμενοί μας μπορούν να πάρουν το πρωινό τους, να απολαύσουν το αναμμένο τζάκι και τους άνετους καναπέδες, να πιούν έναν καφέ ή κάποιο ποτό και, κατόπιν σχετικής συνεννόησης, να φάνε. Οι ώρες λειτουργίας του είναι :

Πρωί : 07.30 – 10.30

Απόγευμα-βραδυ: 18.30 – 23.30

Που είμαστε

To MILIAS CAMPS Village βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές του Παρνασσού, 190 km από την Αθήνα και 8 km από το Πολύδροσο, κοντά στο χωριό Γραβιά, στη Φωκίδα (στο Google maps αναζητείστε “MILIAS CAMPS VILLAGE”).

 Ο χρόνος για να φτάσει κανείς από την Αθήνα, είναι δυόμισι ώρες.

Η θέση του Milias Village είναι στους πρόποδες της βορεινής πλευράς του Παρνασσού, 25 μόλις χλμ από το χιονοδρομικό κέντρο Παρνασσού, στις όχθες μικρού ποταμού που τροφοδοτεί τον Βοιωτικό Κησισσό, κοντά στους ορεινούς όγκους της Γκιώνας, της Οίτης, του Καλιδρόμου αλλά και των Βαρδουσίων, κάτι που το κάνει ιδανικό προορισμό για τους λάτρεις του βουνού.

Αξιοθέατα, μονοπάτια, φυσική ομορφιά

Πολύ κοντά στο Milias Village, βρίσκεται η ιστορική Γραβιά, όπου και το περίφημο “Χάνι της Γραβιάς” αλλά και όλα τα απαραίτητα για τον εφοδιασμό σας (μίνι μάρκετ, φούρνος, μαγαζιά) καθώς και φιλόξενες ταβέρνες. Λίγο παραπάνω η γραφική Βάργιανη, προσφέρει εξαιρετική θέα στα γύρω βουνά. Για τους λάτρεις του περπατήματος υπάρχει μονοπάτι που ξεκινάει μέσα από το Milias Village και καταλήγει στo βυζαντινό μομναστήρι της Παντάνασσας (1,5 ώρα περίπου) ενώ πολύ κοντά είναι άλλα όμορφα μονοπάτια:

 • Μπαρουτοσπηλιά (2 χλμ με το αυτοκίνητο από το MILIAS VILLAGE, 1-1,5 ώρα περπάτημα σε καλογραμμένο μονοπάτι)
 • Αρχαία τείχη της Λιλαίας (7 χλμ με το αυτοκίνητο από το MILIAS VILLAGE. Πριν περίπου διόμιση χιλιάδες χρόνια, ο Φίλιππος ο Β΄ κατέστρεψε ολοκληρωτικό την αρχαία Λιλαία, της οποίας όμως τα πεσμένα τείχη υπάρχουν ακόμη για να τη θυμίζουν, ανάμεσα σε πουρνάρια και ορθοπλαγιές. Υπάρχουν δύο μονοπάτια αλλά και ένας χωματόδρομος που σας οδηγούν εκεί (ώρες πορείας 30 λεπτά), για να νιώσετε για λίγο, ανάμεσα στις αρχαίες πελώριες πέτρες, σαν Εγγλέζοι εξερευνητές του 18ου αιώνα.
 • Αγία ιερουσαλήμ (15 χλμ με το αυτοκίνητο από το MILIAS VILLAGE, 1-1,5 ώρα περπάτημα σε καλογραμμένο μονοπάτι).
 • Νεραϊδοσπηλιά. Το περπάτημα ξεκινάει από το χωριό Βάργιαννη, 7-8 χλμ από το MILIAS VILLAGE. Έντονα ανηφορικό μονοπάτι οδηγεί ψηλά σε ασφαλισμένα με σχοινί περάσματα πάνω από γκρεμούς για να καταλήξει ύστερα από συνολική ώρα πορείας 2,5 ώρες στην υπέροχη Νεραϊδοσπηλιά, μία σπηλια με μικρές λίμνες γεμάτες κρυστάλλινο παγωμένο νερό.
 • Οι δύο ψηλότερες κορυφές του Παρνασσού, Λιάκουρα και Γεροντόβραχος αποτελούν έναν όμορφο ορειβατικό στόχο με δυσκολίες που εξαρτώνται από την εποχή, στις οποίες καταλήγουν καλογραμμένα, αν και κακοτράχαλα, μονοπάτια.

Ακόμη:

Στα 15 χλμ είναι η Παύλιανη και το περίφημο θεματικό της πάρκο

Στα 18 χλμ οι θερμές πηγές-λουτρα της Δαμάστας και των Θερμοπυλών

Στα 15 χλμ το μονοπάτι του Εφιάλτη στο Καλλίδρομο που διασχίζοντας όμορφα λιβάδια και δασωμένες πλαγιές, καταλήγει στις Θερμοπύλες

Στα 40 χλμ ο αρχαιολογικός τόπος των Δελφών

Για όσους ενδιαφέρονται για αναρρίχηση

 • Στα 8 χλμ έχουμε το αναρριχητικό πεδίο “Κόκκινη στέγη” με πρόσβαση περπάτημα 5-6 λεπτών και όμορφες σπορ και καλά ασφαλισμένες διαδρομές. Ακριβώς απέναντι, μικρό εκπαιδευτικό πεδίο που έχει σκιά το πρωί και ήλιο το απόγευμα, το”Πρωϊνάδικο”.
 • Στα 2 χλμ το αναρριχητικό πεδίο “Μηλιόπαιδα”, με πρόσβαση 20 λεπτών (περπάτημα σε ανηφορικό μονοπάτι) από το σημείο όπου παρκάρουμε και σπορ, καλά ασφαλιασμένες διαδρομές με υπέροχη θέα.
 • Στο χωριό Σερνικάκι, κοντά στην Άμφισα, το σπορ αναρριχητικό πεδίο “Πόρτες” (20 χλμ με το αυτοκίνητο και παρκάρισμα ακριβώς κάτω από τα βράχια, χωματόδρομος για το τελευταίο χιλιόμετρο).

Τέλος, αναρριχητικές διαδρομές πολλλών σχοινιών (100-200 μέτρων) δεξιά στην ορθοπλαγιά όπως ακολουθούμε το μονοπάτι για την Μπαρουτοσπηλιά περιμένουν τον επισκέπτη-αναρριχητή (“Τα τρία γουρουνάκια“, “Ο μέγας Αλέξανδρος και η ωραία Ελένη“, “Το πιλιέ των καραντίνερς“, “Οι εξήντα αποχρώσεις του γκρι“).

Το προσωπικό του MILIAS CAMPS Village μπορεί να σας βοηθήσει, πάντα σε σχέση με τις επιθυμίες και τις ικανότητές σας, με πληροφορίες, αλλά και να σας διαθέσει οδηγό βουνού προκειμένου να σας συνοδεύσει (guiding) ή εκπαιδεύσει (μαθήματα αναρρίχησης) σε κάποια από τις παραπάνω διαδρομές και πεδία.