Summer camps

Καλοκαίρι στη φύση για παιδιά 7-15 και 12-18 ετών

ΓΕΝΙΚΑ:  Τα summer camps της MILIAS CAMPS λειτουργούν από το 1997, προσφέροντας σε παιδιά και εφήβους διαμονή, δραστηριοτήρες και σπορ κοντά στη φύση, πάντα με τη συνοδεία, εποπτεία και καθοδήγηση εκπαιδευτικών και ειδικών, σε συνθήκες μέγιστης ασφάλειας.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής τους στο camp, τα παιδιά έχουν την ευκαιρία να περπατήσουν σε όμορφα ορεινά μονοπάτια, να ποδηλατήσουν σε χωματόδρομους ανάμεσα σε χωράφια, πράσινες πλαγιές και ρυάκια, να κολυμπήσουν σε παγωμένα ποταμίσια νερά αλλά και στη μεγάλη πισίνα του MILIAS VILLAGE, να εξερευνήσουην μία από τις σπηλιές της περιοχής, να σκαρφαλώσουν σε τεχνητή αναρριχητική πίστα αλλά και σε διαδρομές σε κοντινό βράχινο πεδίο, να παίξουν, να δοκιμάσουν τις ικανότητές τους στην τοξοβολία και να νιώσουν νικητές όταν ύστερα από πολύωρη προσπάθεια φθάσουν σε μια από τις υψηλότερες κορφές της Ελλάδας, στη Λιάκουρα και το Γεροντόβραχο του Παρνασσού, στην Πυραμίδα της Γκιώνας και στον Κόρακα των Βαρδουσίων.

Τα παιδιά επιστρέφουν στο σπίτι τους πιο ώριμα, πιο σκληραγωγημενα, πιο γυμνασμένα και αυτόνομα, χαρούμενα και με αγάπη το φυσικό περιβάλλον και όλα όσα μπορούμε να κάνουμε σε αυτό.

Όσον αφορά τον covid-19, οι δικές μας ορεινές δραστηριότητες είναι στη βάση τους ατομικές και δεν περιλαμβάνουν καθόλου ομαδικά παιχνίδια. Έτσι  κατά κάποιο τρόπο, ένα ορειβατικό  camp όπως το δικό μας, πλεονεκτει έναντι άλλων ομαδικών δραστηριοτήτων  για αυτό και στα δύσκολα χρόνια του covid, δεν αντιμετωπίσαμε προβλήματα, κάτι που στηρίχθηκε και από στοιχειώδεις κανόνες υγιεινής που ακολουθούνται πιστά κατά τη διάρκεια της παραμονής των παιδιών στις εγκαταστάσεις μας.  

Οι κανόνες μας:

1. Στις απόλυτα απαραίτητες μεταφορές με πούλμαν, βαν ή ΙΧ, ακολουθούνται οι οδηγίες της πολιτικής προστασίας.

2. Για λόγους υγιεινής, οι κοινόχρηστες τουαλέτες θα είναι κλειδωμένες και το κάθε παιδί θα πρέπει να χρησιμοποιεί μόνο αυτήν του δωματίου του. Απαγορεύεται αυστηρά η μετάβαση των παιδιών σε άλλα δωμάτια.

3. Το κάθε παιδί πίνει νερό αποκλειστικά από το παγούρι του το οποίο έχει στο ψυγείο του (το κάθε σπιτάκι έχει το δικό του ψυγείο). Δεν υπάρχουν ποτήρια για κοινή χρήση ούτε η δυνατότητα να ζητήσει κάποιος νερό από το προσωπικό. Θα πρέπει όποιος διψάει να πηγαίνει στο δωμάτιό του για να πάρει το παγούρι του ή απλά να έχει το παγούρι του μαζί του.  Σημειωτέον ότι αν και στο  camp υπάρχει η δυνατότητα αγοράς εμφιαλωμένου νερού, το νερό του δικτύου είναι πόσιμο και εξαιρετικής ποιότητας.

4. Στα δωμάτια αλλά και σε εμφανή σημεία παντού, υπάρχουν όλα τα απαραίτητα για σωστό καθαρισμό (σαπούνια, αντισηπτικά κλπ) καθώς και σχετικές οδηγίες και παραινέσεις για θέματα που αφορούν την ατομική καθαριότητα και υγιεινή.

5. Τα παιδιά που κοιμούνται στο ίδιο δωμάτιο, τρώνε μαζί και στο ίδιο τραπέζι. Τα παιδιά παραλαμβάνουν μόνα τους το φαγητό και τα σκεύη τους από το πάσο που συγκοινωνεί με την κουζίνα.  

6.  Στις διανυκτερεύσεις που γίνονται στο βουνό, στην ίδια σκηνή θα γίνεται προσπάθεια να κοιμούνται παιδιά που μένουν και στο ίδιο δωμάτιο. 

7. Η πισίνα θα χρησιμοποιείται καθημερινά σε ομάδες. Δουλεύει με χλώριο και θεωρείται απόλυτα ασφαλής εφόσον τα μικρόβια και οι ιοί σκοτώνονται αποτελεσματικά από το χλώριο.

8. Το κάθε παιδί θα φέρει μαζί του έναν ελαφρύ υπνόσακο, δύο σεντόνια, μια μαξιλαροθήκη, στρωματάκι για κάμπινγκ καθώς και πετσέτες για την πισίνα αλλά και για καθαριότητα, κατά προτίμηση όλα χρωματιστά έτσι ώστε  ο καθένας να αναγνωρίζει εύκολα τα δικά του και να μη γίνονται μπερδέματα μεταξύ τους.  

9. Όσον αφορά την επικοινωνία των γονέων με τα παιδιά, στο camp υπάρχει σταθερό τηλέφωνο το οποίο θα μπορούν να χρησιμοποιούν οι γονείς προκειμένου να μιλήσουν στο παιδί τους ώρες που κάτι τέτοιο είναι εύκολο  (συνιστώνται οι χρονικές περίοδοι κατά τις οποίες τρώμε (πρωί 8.30-9.30 και μεσημέρι 14.00-15.00. Το βράδυ καλό είναι να αποφεύγεται η επικοινωνία, καθώς προκαλεί στα παιδιά ανησυχία και νοσταλγία για το σπίτι τους). Αν το τηλέφωνο κάποιες φορές δεν απαντάει, οι γονείς ας μην ανησυχήσουν καθώς το πρόγραμμα του camp εξαρτάται από διάφορους παράγοντες και αλλάζει με γνώμονα την ασφάλεια και διασκέδαση των παιδιών. Ας σημειωθεί ότι τα παιδιά δεν θα έχουν πρόσβαση στο τηλέφωνο, δηλαδή δεν θα μπορούν να επικοινωνήσουν με τους γονείς τους οποιαδήποτε στιγμή, εκτός και αν υπάρχει πραγματική ανάγκη, οπότε και κάποιος υπεύθυνος από τους συνοδούς εκπαιδευτικούς θα καλέσει ο ίδιος τον γονέα.

10. Κινητά τηλέφωνα: Αν και δεν απαγορεύονται, συστήνουμε στους γονείς να μην δώσουν στα παιδιά τους κινητά τηλέφωνα ή τάμπλετς. Αν παρολ΄αυτά κάποιο παιδί έχει μαζί του κινητό, όταν φθάσει στο camp θα πρέπει να το παραδώσει στον υπεύθυνο και θα το παίρνει πίσω κάθε μεσημέρι μετά το φαγητό για δύο ώρες, μέχρι δηλαδή την έναρξη της απογευματινής δραστηριότητας (περίπου 3-5μμ κάθε μέρα). 

11. Κατά τη διάρκεια του camp, δεν γίνεται κανενός είδους ενημέρωση στους γονείς με πληροφορίες ή φωτογραφίες για τις δράσεις της ομάδας. Στο τέλος της εβδομάδας, περνάμε ότι φωτογραφίες έχουμε τραβήξει κατά τη διάρκεια του camp σε memory stick που τα παιδιά  έχουν μαζί τους, και έτσι οι γονείς θα έχουν τη δυνατότητα μετά το τέλος της εβδομάδας να τις δουν και να χαρούν με όλα όσα έκανε και έμαθε στο camp το παιδί τους, μαζί του.

Με όλα τα παραπάνω δεδομένα, τα παιδια που θα συμμετέχουν θα έχουν την ευκαιρία χωρίς πρόβλημα και χωρίς εκπτώσεις να περπατήσουν σε όμορφα μονοπάτια, να κολυμπήσουν και να  διασκεδάσουν στην πισίνα, να κάνουν mountain bike αλλά και να γνωρίσουν αναρριχητικές τεχνικές σε ειδικά εξοπλισμένα βράχια της περιοχής. Τοξοβολία, ασκήσεις προσανατολισμού, σκοποβολή κ.α.  θα συμπληρώσουν το πρόγραμμα ενώ θα οργανωθούν και υπαίθριες κατασκηνώσεις σε όμορφα λιβάδια του Παρνασσού, της Οίτης και της Γκιώνας.

ΤΟΠΟΣ

Το MILIAS CAMPS VILLAGE, που βρίσκεται στις βόρειες πλαγιές του Παρνασσού. Το κτήμα διαθέτει όμορφα σπιτάκια με δικό τους WC, φτιαγμένα από ξύλο και πέτρα όπου θα γίνει και η διανυκτέρευση. Ακόμη, στο κτήμα υπάρχει  πισίνα για κολύμπι σε καθημερινή βάση, γήπεδο τοξοβολίας, πίστα αναρρίχησης, πίστα  mountain bike και  downhill, πιγκ-πογκ, μπάντμιντον  κ.α.


ΧΡΟΝΟΣ

Το πρόγραμμα θα λειτουργήσει σε πέντε περιόδους/εβδομάδες. Η κάθε περίοδος ξεκινάει Κυριακή και ολοκληρώνεται την επόμενη Κυριακή

Παιδιά 7-15 ετών μπορούν να επιλέξουν μία ή περισσότερες από τις παρακάτω περιόδους:

Παρνασσός:  

 1η : 23-30/6       2η: 30/6-7/7      3η: 7-14/7     4η: 14-21/7        5η: 21-28/7

Έφηβοι από 12-18 ετών, θα έχουν μια ακόμη δυνατότητα.

Μπορούν να διαλέξουν μία από τις δύο παρακάτω εβδομάδες για ένα πιο αυστηρά ορειβατικό πρόγραμμα που ως στόχο έχει την κορυφή της Γκιώνας, Πυραμίδα (2,510μ) και/ή την κορφή στα Βαρδούσια (2,495μ). Θα περιλαμβάνει διανυκτερεύσεις σε λιβάδι στη βάση της κορυφής (σε σκηνές) αλλά και παραμονή στα σπιτάκια του  MILIAS CAMPS VILLAGE, που θα χρησιμοποιηθεί ως βάση της ορειβατικής αυτής ομάδας. 

1η: Παρνασσός - Γκιώνα/Βαρδούσια  14-21/7

2η: Παρνασσός - Βαρδούσια/Γκιώνα  21-28/7

ΚΟΣΤΟΣ

Το κόστος για κάθε  οχταήμερο (είτε Παρνασσού, ειτε Παρνασσού-Γκιώνας-Βαρδουσίων), είναι 560 ευρώ

Για δύο συνεχόμενες εβδομάδες  το κόστος διαμορφώνεται στα  1050 euro.

(για περισσότερες από δύο εβδομάδες, κάθε πρόσθετη εβδομάδα χρεώνεται με  490 euro, τιμή που ισχύει και για το δεύτερο από δύο αδέλφια).

Στο ποσό αυτό, περιλαμβάνονται τα πάντα, δηλαδή  διανυκτέρευση σε  σπιτάκια με μπάνιο (ένα ή δύο βράδια σε σκηνές), πλήρης διατροφή, ασφάλιση ασθενείας και ατυχημάτων, ορεινές και αθλητικές δραστηριότητες με ειδικευμένους εκπαιδευτές, τοπικές μετακινήσεις καθώς και επίβλεψη-συνοδεία από πεπειραμένους εκπαιδευτικούς. (Αναλογία συνοδών / μαθητών: 1/10 και για ορισμένες από τις ορεινές δραστηριότητες 1/5). Όπως και πέρσι, στο κόστος ΔΕΝ συμπεριλαμβάνεται η μεταφορά από και πρός την Αθήνα. Τα παιδιά τα φέρνουν/παραλαμβάνουν οι ίδιοι οι γονείς τους.

Σημειωτέον ότι οι γονείς που θα φέρνουν τα παιδιά τους, ΔΕΝ παραμένουν στο χώρο μας παρά μόνο για μερικά λεπτά, ίσα-ίσα όσο χρειάζεται για να μας ενημερώσουν για τυχόν ιδιαιτερότητες του παιδιού τους. Το ίδιο ισχύει και κατά την παραλαβή των παιδιών, για πρακτικούς λόγους δεν θα μπορούν να παραμείνουν στο χώρο του MILIAS CAMPS παρά μόνο για όσο χρειάζεται, προκειμένου να παραλάβουν τα παιδιά τους.  

Ώρα άφιξης:         17.00 – 19.00  το απόγευμα

Ώρα αναχώρησης: 10.00 – 12.00  το πρωί

ΠΑΡΑΤΗΡΗΣΗ: Οι ώρες άφιξης και αναχώρησης των παιδιών, θα πρέπει να τηρούνται σχολαστικά ώστε να υπάρχει χρόνος για τον καθαρισμό, την απολύμανση και τον αερισμό των κοινόχρηστων χώρων και των δωματίων. 

ΔΗΛΩΣΕΙΣ ΣΥΜΜΕΤΟΧΗΣ

Για την δήλωση συμμετοχής πατήστε εδώ. Αφού τη συμπληρώσετε, μπορείτε να μας τη στείλετε με μειλ στο miliascamps@gmail.com ενώ τα χρήματα κατατίθενται (με το ονοματεπώνυμο του παιδιού στην αιτιολογία κατάθεσης), στο σύνολό τους,  στον λογαριασμό που ακολουθεί. Με την κατάθεση του σχετικού ποσού, επικυρώνεται και  η κράτηση. Πληροφορίες στον Ίωνα Μηλιά, στα γραφεία μας απογευματινές ώρες (210 6015601) ή στο κινητό του  6932246932. 

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

ΙΒΑΝ : GR 180 171 884 000 6884 121846 273

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ MILIAS CAMPS ΕΠΕ

         ΚΑΙ

ΕΘΝΙΚΗ ΤΡΑΠΕΖΑ

ΙΒΑΝ: GR 11 0110 0750 0000 0754 7012 752

ΔΙΚΑΙΟΥΧΟΣ MILIAS CAMPS ΕΠΕ

ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΟΣ ΕΞΟΠΛΙΣΜΟΣ: Υπνόσακος, μαξιλαροθήκη, δύο σεντόνια, παγούρι (μεγαλύτερο του μισού λίτρου), αθλητικά παπούτσια (απαραίτητο είναι και δεύτερο ζευγάρι), φακός, θερμομονωτικό στρωματάκι, μαγιό, 3 πετσέτες (για πρόσωπο, μπάνιο και πισίνα), ρουχισμός, (που συμπεριλαμβάνει φούτερ και ένα ελαφρύ μπουφάν), κάλτσες (κανονικές, όχι μόνο κοντές), καπέλο, αντηλιακό, σαγιονάρες, μικρό σακίδιο και τέλος ένα USB memory stick (με μνήμη μερικά G-bytes) ώστε να χωράει τις φωτογραφίες που τραβάμε καθ’ όλη τη διάρκεια των εκδρομών και των δραστηριοτήτων μας.